You are not logged in.

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Amurgolo

New Member

1

Saturday, August 27th 2011, 11:06am

Strange problem with jet pump irrigation

hello everyone, i have a shallow well with a jet pump used exclusively for the sprinkler system. I have no trouble priming the pump and can successfully run the sprinkler system and the pump will shut down. Sometime that same night, the pump will come back on, and for some reason pressure will build up and pop the 1" pvc male adaptor off the outlet of the pump spill a little water on the floor and lose prime. This is driving me crazy!

Wet_Boots

Supreme Member

Posts: 4,051

Location: Metro NYC

2

Saturday, August 27th 2011, 11:10am

Loss of prime can be due to leaks on the suction side. Is the pump plastic, or metal?

Amurgolo

New Member

3

Saturday, August 27th 2011, 12:11pm

Metal

Wet_Boots

Supreme Member

Posts: 4,051

Location: Metro NYC

4

Saturday, August 27th 2011, 3:13pm

You might lose the plastic fittings that thread into the pump, in favor of metal ones, which handle the heat better

faulty check valves can lose your prime

Rate this thread