You are not logged in.

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

AGi

New Member

1

Monday, July 23rd 2007, 8:42am

expansion module

I recently repaired a light commercial system. Supply line had burst in four places (improper shut down last year). After the line repair, I activated the controller - Hunter Pro Series 300i - and zones 1,2 and 3 worked fine. Zones 4,5 and 6 which are hooked up to an PCM300 expansion module did not come on. I disconnected the zone 3 wire and one at a time, I hooked up zones 4,5 and 6. Each of the non operating zones worked when attached to zone 3. This leads me to believe that there is no problem with the wiring or the valves for zones 4,5 and 6. I believe that the expansion module needs replacement. Is there anything else I can do to prove this, before replacing the expansion module.

mrfixit

Moderator

Posts: 1,464

Location: USA

2

Monday, July 23rd 2007, 12:45pm

Here's what I would try. I'd unplug the controller. I'd take out the back up battery. Take out the expansion module. Let it sit for a few minutes. Then put the expansion module back in "before" plugging it back in. Make sure it's locked in place if your controller has a module lock. Good luck!
If I can't fix it, it's broken!

Rate this thread