You are not logged in.

ckdfire

Starting Member

1

Thursday, August 16th 2007, 4:11pm

No Water To Heads

Ok so I just bought a house and only 2 of 7 zones work. When I go to the backyard green valve box, I can only manually turn on 1 of the 4 valves, the other three wont supply water to the sprinkler heads but I hear water flowing and water is comming out of the valve when i go to turn it on. Im thinking that I have a bad valve or a bad silenoid, am I on the right track?

ross

New Member

2

Tuesday, August 21st 2007, 1:24pm

have you heard anything on this? i'm having the same problem!

Bill Painter

Advanced Member

Posts: 59

Location: Phoenix Az USA

3

Monday, September 3rd 2007, 7:34pm

First off, see if you have continuity to all the solenoids. Check with a VOM. They shold all be in the same area, resistance-wise. If so, make sure ALL the zones have voltage output in the 29VAC area.' You can check each valve when it's on with a small telecsoping pick-up magnet to check if it's actually fired. (You can feel the 60 cycle buzz when the magnet is lifted off the top of the solenoid when it's fired.)
Next step is water supply (are all valves/V.B.'s open. Last is diaphragms.
Being an unknowm system and the low cost of diaphragms, I'd replace them one at a time and see what happens....
Good Luck!!
The Irrigation Specialist Mfg' Az.
Please check my website and you'll find what I do and the unique tools I make and market.
Real timesavers, especially the Suck-Tube and Krik-It.
http://www.tismaz.com

Rate this thread