You are not logged in.

KEggemeyer

New Member

Posts: 2

Location: USA

1

Tuesday, May 10th 2005, 5:24pm

Hose clamps and poly pipe

I'm using PVC for my laterals. To attach the sprinkler heads, I am using PVC female threaded fittings that have plastic barbed fittings screwed into them. I'm using poly pipe for the run from the lateral to the sprinkler. These are clamped down with hose clamps.

My problem is this... I think I'm really tightening the hose clamps, but the water is still leaking out of the fitting (at the poly and barbed end connection). I've looked online and I'm using the same type of fitting sold for poly pipe. So, am I just not tightining the hose clamp enough? Short of breaking the barbed fitting, can you get them too tight?

Kevin

Wet_Boots

Supreme Member

Posts: 4,082

Location: Metro NYC

2

Tuesday, May 10th 2005, 6:48pm

Is the clamp positioned over the barbs on the poly pipe fitting?

KEggemeyer

New Member

Posts: 2

Location: USA

3

Wednesday, May 11th 2005, 4:54am

Um, no. I was putting them closer to the end of the poly, after the barbs. Is that what I'm doing wrong?

Tom

Supreme Member

4

Wednesday, May 11th 2005, 6:14pm

always clamp over the barbs

RidgeRun05

Supreme Member

Posts: 314

Location: USA

5

Friday, May 13th 2005, 5:51pm

You also want to make sure the barb fittings are fully inserted into the poly pipe. Pushing them in only half way may cause them to leak or even come out of the pipe later on down the road.
Tony Posey
Ridge Run Landscapes

Rate this thread