You are not logged in.

honeymonster256

Starting Member

1

Tuesday, May 31st 2016, 1:44pm

No pressure in single Zone

Hello all, newbie here, need an Assist

I have some older sprinklers and I have no pressure in one zone, I open the valve manually and no water comes to any of the heads, I open other valves and there is pressure there. Here is what I have done so far:

Taken valve head off & verified water flow & pressure
Repalced diaphram
Replaced solenoid
Replaced with working Valve
Capped all sprinkler heads but one
Flushed the line from sprinkler back to the valve.

Any help would be appreciated. I'm at my wits end! :cursing: :cursing:

mrfixit

Moderator

Posts: 1,988

Location: USA

2

Tuesday, May 31st 2016, 2:33pm

Did you replace the entire valve or just swap out the solenoid?

Ok look, either the valve isn't coming on. You have the wrong valve. The line is clogged or pinched. There's a major break in the line. Or all the heads are turned off or clogged up. Maybe there's a check valve in the line that wont open but you said you flushed it backwards so that's not it. Or maybe a shut off valve in the line but that's not it cause you said you flushed it backwards.

Is the valve by itself or is in right next to another valve?

What happens when you unscrew the last sprinkler then attach the hose to it? Do the heads work now?

Have you tried taking one of the heads off and turning on the valve to see if the heads might be clogged? You can also do this when the hose is attached to the last sprinkler.

Which model valve is it? Are you the same guy with the Rainbird 100-DV?

Rate this thread