You are not logged in.

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

flem61

Starting Member

1

Monday, January 3rd 2011, 2:51pm

Replaced controller has not made a difference

I live in Texas and have an old Toro Moist-O-Matic hydraulic system (3 zones). Two valves did not shut off properly. Irrigation supply guy told me to replace the old mechanical controller. I now have a Hunter controller with three 2-way conversion activators. If I shut water off to the whole system and then turn it back on, all zones are off. When I manually activate two of the zones they turn on but do not turn off. One of the zones operates properly. (this is the same thing that was happening with the old controller). I replaced the "normally closed" valve on one of the zones...but with the same results. Any help will be appreciated.

hi.todd

Supreme Member

Posts: 412

Location: Houston, Texas

2

Monday, January 3rd 2011, 4:26pm

What I would do.

I would change all 3 of your valves to conventional solenoid normally closed valves. I would then get a real controller conventional Rainbird, Hunter, Toro-Irritrol, etc. I would then connect the valves to the timer or controller with low voltage direct burial cable. I would used water tight wire connectors. And I would have the piece of mind that the job was done right and that I would never have to deal with this issue again.
You only have 3 valves, so how hard can it be.
If that is too much labor you could always go with 3 battery operated valves with a battery operated controller. There are good options now.
Good Luck :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
:thumbup: :thumbsup:

mrfixit

Moderator

Posts: 1,450

Location: USA

3

Monday, January 3rd 2011, 11:44pm

Try turning the flow control down some on the new valve and see if it works properly.

Wet_Boots

Supreme Member

Posts: 4,027

Location: Metro NYC

4

Tuesday, January 4th 2011, 10:20am

If the old hydraulic tubing has leaks, you need to simply convert to conventional electric valves.

Rate this thread