You are not logged in.

TLANG

Unregistered

1

Monday, July 5th 2010, 5:36pm

3 Stations Not working

I have a Toro TMC-212 Control box with 8 stations. I have programed the watering schedule and all stations used to work. Lately station 6, 7, 8 quit working in both programed or manual operation. Anyone have an idea what might be the problem & where I might troubleshoot? There has been no digging in the yard so no cut wires. There must be some sort of commonality that causes 3 sequencial stations to quit at once.

Fireguy97

Advanced Member

Posts: 77

Location: Kamloops, In Beautiful British Columbia

2

Tuesday, July 6th 2010, 1:15am

I'm swapping out a controller in the morning, that toasted the controller connections to zones 8 & 9. Fortunately the valve that was on zone 9, was in the same valve box as zones 10, 11, & 12. First I swapped wire(s) at the clock. After that didn't work, I was able to swap wire(s) in the valve box, and the clock. That told me that the zone 8 valve was ok, as was the multi-wire strand.

Mick
Irrigation Contractor

Certified Backflow Assembly Tester

mrfixit

Moderator

Posts: 1,450

Location: USA

3

Tuesday, July 6th 2010, 1:41pm

I'd check the ground wire at the valves and the controller. See if it came loose.

Possibly there's a shut off valve that shuts off those three zones only.

Turn on one of the valves manually at the valve to verify there's a water supply.

Maybe someone turned the flow controls off on those three valves.

Rate this thread