You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 518 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 6 posts

Monday, April 29th 2013, 7:24am

by Wet_Boots

If you loosened the screw and no water escaped, with the valve opening, then your supply has been shut off, or maybe you have a master valve, and manually opening a zone valve downstream of it won't do anything.

Monday, April 29th 2013, 5:34am

by ally007

I don't know much about solenoids. There is an on/off control and a screw-type button with a "+" , so the + one was what I assumed was the control valve and that didn't work.
Is that a correct assumption?

Saturday, April 27th 2013, 7:45am

by Wet_Boots

the control valves can be manually operated by means of a lever or bleed screw, to confirm they still function mechanically - once that is confirmed, you would check the system wiring to see if it electrically sound, by way of resistance testing with a multimeter.

Friday, April 26th 2013, 10:09pm

by ally007

Thanks for your suggestions. The water is on and no, there is no rain detector in the system. I did some digging last week, but it was still working after that.

Friday, April 26th 2013, 8:41pm

by Wet_Boots

Is there a rain detector in the system? Any digging outside near the system wiring? Confirm that the water is still turned on.

Friday, April 26th 2013, 8:16pm

by ally007

Hunter X-Core controller seems to working but no sprinkers are

My controller should have watered the garden last night, but it didn't. When I attempted to water the zones manually, the controller appears to be working, but none of the zones are watering. It has been watering without any issues up until last night. Any suggestions?