You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 566 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 2 posts

Saturday, April 13th 2013, 2:01pm

by mrfixit

The P terminal is for a master valve or a pump. If you don't have either one of those then you don't need to hook anything up to that terminal.
If you have a master valve then that's why it's not working. You'll need to hook it up.
I'm not sure what you mean by turning off the master valves. If you mean at the controller then no. Don't worry about it. I turn those off if there's isn't a master valve but it doesn't matter. You can leave them on.
You should check the output at the controller first before checking them at the valves. Use a multi meter. If you don't have one you could simply use a solenoid and touch it to the terminals to see if it activates. Turn on station number 1, touch one wire to the common and one to the terminal on number 1. Does it work?

Saturday, April 13th 2013, 12:54pm

by roCKman57 (Guest)

WIRING PROBLEM WITH HUNTER CONTROLLER

I have recently installed a 3-zone irrigation system using Baccara 24 volt valves and a Hunter X-Core controller.

Apparently I have a wiring problem. User manual instructs to connect to "P" terminal on controller but I don't have a spare wire to make that connection.

How do I test the voltage at the valve station?

Should I switch my "master solenoid valves" to "off" position before attempting to operate automatically?

Thank you for your advice.