You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 391 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 2 posts

Thursday, October 3rd 2013, 10:22am

by Wet_Boots

Some more detail on the system plumbing would help. Some backflow preventers are intended to be under 24/7 water pressure, and not to be unpressurized when the sprinklers aren't operating.

Wednesday, October 2nd 2013, 10:08am

by CMK (Guest)

Odd noise, then zone runs for a few seconds

I need some help, and my irrigation company hasn't been able to figure this out. I get an odd "bloop" sound near the backflow valve, from the pump I assume, then a sprinkler zone will pop up for a couple seconds. Which zone pops up varies, but it happens with some more than others. The problem repeats itself until I shut off the water supply to the system. This happens when the irrigation controller (Hunter-C) is either off, or on but with nothing programmed to happen at that time. I've recorded a YouTube video of the sound here: http://youtu.be/eVn2DCwKSeA The noise occurs about 23 seconds into the video.

Thanks