You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 438 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 6 posts

Saturday, September 14th 2013, 2:54pm

by xsoft

Thanks mrfixit ... Tried all three to no avail. Reset, cleared memory and moved the module to a different slot. Station 7 still will not come on during the Auto Cycles but I can manually advance to it.

I think you are correct, probably the module is bad and will need to be replaced. I will start there first since they are only about $26.

Saturday, September 14th 2013, 12:02pm

by mrfixit

Ok I read your manual.
You can try a couple of things.
You can reset the controller to see if that helps. Page 28
If i was you I'd move the module to a different slot to see if that helps. If it still doesn't work I'd say it's the module.
There's a clear memory option you could try if nothing else works. Page 36

Saturday, September 14th 2013, 11:15am

by xsoft

Make sure that station 7 isn't set for one minute only.

Sorry, had problems logging in earlier.
Thanks for the reply ... Station 7 was set for 10 minutes. It acts like it wants to come on (meaning you can hear air/water squirt for about a second) but nothing after that. I can manually advance it to station 7 and it works just fine. Don't know if I should change the controller or the module itself.

Saturday, September 14th 2013, 11:08am

by etsherman (Guest)

Rainbird ESP-M Controller Problem???

Make sure that station 7 isn't set for one minute only.
Thanks for the reply ... Station 7 was set for 10 minutes. It acts like it wants to come on (meaning you can hear air/water squirt for about a second) but nothing after that. I can manually advance it to station 7 and it works just fine. Don't know if I should change the controller or the module itself.

Friday, September 13th 2013, 11:29pm

by mrfixit

Make sure that station 7 isn't set for one minute only.

Friday, September 13th 2013, 7:26pm

by xsoft

Rainbird ESP-M Controller Problem???

I have a 7 station ESP-M controller that has 4 stations on the main module and 3 stations on an expansion module. All has been working correctly for the past few years until recently. The problem is with the last station #7 on the expansion module. The controller will advance to this station, start the countdown but it seems like the valve tries to open (spray heads squirts water) but that's it. It never comes on. However, I can manually advance to controller to station #7 and it will work correctly. Also, I can switch station 7 with station 6 and station 7 will come on in place of 6.

Is the problem the controller itself or just the module will need to be replaced???

Thanks,