You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 1199 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 10 posts

Monday, June 6th 2011, 10:28pm

by Wet_Boots

stimulates the economy

Sunday, June 5th 2011, 11:14pm

by Mitchgo

I just don't understand why you are replacing things with out diagnosing the issue.

Sunday, June 5th 2011, 9:07pm

by roadster44

Didn't replace the pump.

Sunday, June 5th 2011, 1:16pm

by Mitchgo

Why did you replace the pump and relay without electrically testing everything out.

Get a technician in there.. and test everything out.

Sunday, June 5th 2011, 12:30pm

by roadster44

Craftsman 390.262653 Sprinkler pump won't shut off

I have replaced the pump start relay & the controller but pump continues to run though the stations are shut off. I have to shut off the power to the controller or the pump continues to run.

Monday, May 30th 2011, 9:34am

by Wet_Boots

turning off the pump breaker and using a multimeter on the controller should have been done a long time ago

Sunday, May 29th 2011, 8:22pm

by Ray (Guest)


is your pump running right now , like 24/7? It's probably fried lol

Thankfully, I've been pulling the circuit breaker on this unless I'm actually (manually) watering the yard. :) I'm going to open the relay (Hunter PSR-22) and check for bugs,etc. Or, I may simply replace the damn thing.

Sunday, May 29th 2011, 11:43am

by Mitchgo

The best thing to do here instead of speculating is to electrically diagnose it out

Use a multimeter- check for proper voltage at the controller> Turn zones on/ off and verify that voltage stops at the pump port when it is turned off.
check your relay ( Best to have a remote for this) . Diagnose that 24v is coming in and what ever 120 or 240 going out

is your pump running right now , like 24/7? It's probably fried lol

Sunday, May 29th 2011, 11:24am

by lagerandale

Have you tried turning the controller off during a program? Does it shut the pump off? If it doesn't, try turning the power off to the timer. Once you turn the power off to the timer if it then shuts the pump off, it probably is a timer issue and not a relay issue. Im thinking that if the relay turns the pump on then its probably not the relay. I could be wrong on that but give it a try.

Saturday, May 28th 2011, 10:21pm

by Ray (Guest)

Good point. However, the pump runs even when the controller is turned off. And there are 8 zones and a controller with a maximum of 8 zones. This is a system that had run well for years until recently.

Other ideas?